Keema Karahi - Cook with Saima

Thursday, December 13, 2018



Keema karahi is a easy and tasty recipe. This warm, healthy and satisfying meal Mincemeat Karahi will accompany with boil eggs, chapati and paratha. Ingredients اجزاء Minced meat 1 kg قیمہ 1 کلو Tomatoes 750 grams ٹماٹر 750 گرام 2 onions پیاز 2 عدد 5 green chillies ہری مرچیں 5 عدد Coriander leaves 4 tbsp ہرا دھنیا 4 ٹیبل سپون Mint leaves 2 tbsp پودینا 2 ٹیبل سپون Ginger 2 tbsp ادرک 2 ٹیبل سپون Green onion 1 cup ہری پیاز 1 کپ Oil ¾ cup کپ ¾ تیل Yogurt ½ cup کپ ½ دہی Ginger-garlic paste 2 tbsp ادرک لہسن کا پیسٹ 2 ٹیبل سپون Roasted chopped coriander 1 tbsp بُھنا کٹا دھنیا 1 ٹیبل سپون Roasted chopped cumin 1 tbsp بُھنا کٹا سفید زیرہ 1 ٹیبل سپون Ground black pepper 1 tsp کُٹی ہوئی کالی مرچیں 1 ٹی سپون Dry Fenugreek Leaves 1 tbsp قصوری میتھی 1 ٹیبل سپون Red chilli powder 1 tsp سُرخ مرچ پائوڈر 1 ٹی سپون Salt as required نمک حسب ذائقہ Chopped red chili pepper ½ tsp ٹی سپون ½ کُٹی لال مرچ Garam masala powder ½ tsp ٹی سپون ½ گرم مصالحہ پائوڈر


  1. Fry onion until golden brown
  2. Add Ginger/garlic paste
  3. Add yogurt and mix well
  4. Add chopped tomatoes, salt and red pepper powder. Cook until oil separates
  5. Add keema, Hari mirch, dhania, jeera powder, black pepper and Kasturi methi. Mix well
  6. Add chopped green spring onions, coriander and mint.
  7. Add garam masala and dum for 5 minutes on slow fire.







Post a Comment