Keema karahi is a easy and tasty recipe. This warm, healthy and satisfying meal Mincemeat Karahi will accompany with boil eggs, chapati and paratha. Ingredients اجزاء Minced meat 1 kg قیمہ 1 کلو Tomatoes 750 grams ٹماٹر 750 گرام 2 onions پیاز 2 عدد 5 green chillies ہری مرچیں 5 عدد Coriander leaves 4 tbsp ہرا دھنیا 4 ٹیبل سپون Mint leaves 2 tbsp پودینا 2 ٹیبل سپون Ginger 2 tbsp ادرک 2 ٹیبل سپون Green onion 1 cup ہری پیاز 1 کپ Oil ¾ cup کپ ¾ تیل Yogurt ½ cup کپ ½ دہی Ginger-garlic paste 2 tbsp ادرک لہسن کا پیسٹ 2 ٹیبل سپون Roasted chopped coriander 1 tbsp بُھنا کٹا دھنیا 1 ٹیبل سپون Roasted chopped cumin 1 tbsp بُھنا کٹا سفید زیرہ 1 ٹیبل سپون Ground black pepper 1 tsp کُٹی ہوئی کالی مرچیں 1 ٹی سپون Dry Fenugreek Leaves 1 tbsp قصوری میتھی 1 ٹیبل سپون Red chilli powder 1 tsp سُرخ مرچ پائوڈر 1 ٹی سپون Salt as required نمک حسب ذائقہ Chopped red chili pepper ½ tsp ٹی سپون ½ کُٹی لال مرچ Garam masala powder ½ tsp ٹی سپون ½ گرم مصالحہ پائوڈر
- Fry onion until golden brown
- Add Ginger/garlic paste
- Add yogurt and mix well
- Add chopped tomatoes, salt and red pepper powder. Cook until oil separates
- Add keema, Hari mirch, dhania, jeera powder, black pepper and Kasturi methi. Mix well
- Add chopped green spring onions, coriander and mint.
- Add garam masala and dum for 5 minutes on slow fire.
Post a Comment